Wie zijn wij

geschiedenis

Na het zien van de Amerikaanse film/documentaire  Young@Heart in februari 2011 besloot Greet Aafjes het initiatief te nemen tot de oprichting van een senioren popkoor.  Zij plaatste een artikel in het huis aan huisblad Vechtdal Centraal waarin ze haar bedoelingen uitlegde.

Op de kennismakingsbijeenkomst in mei 2011 (tevens open repetitie) kwamen 20 belangstellenden.
Beoogd dirigent/koorleider Dian Heerema ging met de aanwezigen een moeilijk nummer van Stevie Wonder instuderen ‘Signed, sealed, delivered, I’m yours’. Tot ieders verrassing slaagde het aspirant popkoor er na anderhalf uur oefenen al  aardig in dat lied ten gehore te brengen. Dat moest dus een vervolg krijgen……………
De feitelijke oprichting vond 8 september 2011 plaats in het kader van het Dalfser pilotproject ‘Perspectief voor 55+ ers’. Greet  Aafjes kreeg bij oprichting van dit popkoor ondersteuning van Landstede Welzijn Dalfsen. Het senioren popkoor Dalfsen is 12 september 2011 een feit en kon de eerste officiële repetitie met 24 zangeressen & zangers van start gaan. Inmiddels is het koor uitgegroeid tot ruim 60 leden!  Nieuwe leden  en met name  bassen en tenoren  blijven welkom.

wat zingen wij

Met veel enthousiasme zingen we popsongs uit de zestiger en zeventiger jaren van Abba, John Lennon, de Beatles enz. Onze enthousiaste, professionele dirigente Anna Hoekstra zet echter af en toe ook hedendaagse popsongs op het programma, leuk om te zingen en je kleinkinderen mee te verrassen! Onder haar leiding zijn we van een beginnend koor tot een echt volwassen popkoor gemaakt. Het koor bestaat uit een groep mensen die het goed met elkaar kan vinden.